Megmérgeztek egy fiatal lányt a házibuliban

Vágólapra másolva!
Meghalt egy 15 éves lány egy házibuliban, mert a barátai erős antidepresszánsokkal kevert bort itattak vele. Három fiatal ellen emeltek vádat gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.
Vágólapra másolva!

Egy gesztelyi lakásban tartott házibulit a fiatalokból álló társaság. Az italokat a fiúk vitték. Hárman közülük a házigazda szekrényében találtak egy doboz antidepresszánst. Úgy gondolták, jobb lesz a hangulat, ha a gyógyszert a borba keverik.

Összetörték és kétliteres palackokba szórták a tablettákat, de közvetlenül néhány pohárba is tettek gyógyszert. Az így elkészített „koktélt” itták, és itatták a lányokkal is, nekik azonban nem szóltak arról, hogy gyógyszer van az italban.

Az egyik 15 éves lány rosszul lett, és az eszméletét is elvesztette. Szóltak a szüleinek, akik azonnal értesítették a mentőket, de mire kiértek, a lány meghalt. Több pohár italt is ivott, a szervezetében a gyógyszer halálos adagjának többszörösét találták.

A három 22 és 25 év közötti férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emeltek vádat, felfüggesztett fogházbüntetést kérve rájuk – tájékoztatott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.