Összeomlott egy épület Nigériában, rengeteg halott

Vágólapra másolva!
Összeomlott egy népszerű pünkösdi egyház vendégháza a nigériai Lagosban, a balesetben legkevesebb hatvankét ember életét vesztette - közölte kedden a Reuters brit hírügynökség a helyi sürgősségi szolgálatok tájékoztatására hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A vendégház még pénteken omlott össze, a kétemeletes épület bővítés alatt állt, új szinteket építettek hozzá. A hatóságok beszámolója szerint a mentésben résztvevők százharmincegy embert mentettek ki a romok közül.

Az áldozatok számáról egymásnak ellentmondó jelentések láttak napvilágot. Jacob Zuma, a Dél-afrikai Köztársaság elnöke azt közölte kedden, hogy a halottak között hatvanhét dél-afrikai állampolgár is volt, többen pedig megsérültek. Ez viszont azt jelentené, hogy a halottak száma nagyobb a nigériai hatóságok által nyilvánosságra hozott adatnál.

Az egyházat Nigéria egyik legnépszerűbb papja, T. B. Joshua vezeti, aki azt állítja magáról, hogy különleges képességekkel rendelkezik és meg tudja gyógyítani a gyógyíthatatlannak tartott betegségeket is. Az egyház követőinek ezrei látogatnak évente az afrikai ország gazdasági központjának számító Lagosba, ezért vált szükségessé a vendégház bővítése.