Egész nap ázni fogunk

időjárás, vihar, eső
Vágólapra másolva!
Tizenegy megyére és Budapestre is figyelmeztetést adott ki a sok eső miatt a meteorológiai szolgálat. Vasban és Zalában várható a legtöbb csapadék.
Vágólapra másolva!

Két nyugati megyében másod-, kilenc megyében és a fővárosban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, mert jelentős mennyiségű csapadék és felhőszakadás lehet. Vas és Zala megyében 24 óra alatt több mint 30 milliméter eső hullhat, ezeken a területeken másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Rövid idő alatt 25–30 milliméter csapadék hullhat a fél országban Forrás: Szabó Gábor

Győr-Moson-Sopron, Somogy és Veszprém megyében elsőfokú a figyelmeztetés. Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre felhőszakadás miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken arra kell készülni, hogy az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt is lehullhat 25-30 millimétert meghaladó csapadék.

Napközben lehet átmeneti szünet, délután aztán ismét rázendít az eső, estig az ország középső harmadán – Dunántúl keleti része, Duna-Tisza köze térsége – elszórtan fordulhat elő zivatar, amelyet néhol jelentősebb mennyiségű csapadék, illetve kisebb eséllyel viharos, 60-70 kilométeres szél kísérhet.

Éjszakáig a Dunántúl délnyugati, nyugati harmadán többfelé várható eső, zápor, esetleg egy-két helyen zivatar. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 15–22, a Dunától keletre 23–30 Celsius-fok között várható, a Tiszántúlon lesz a legmelegebb. Késő este nyugaton 14–18, másutt 19–23 fok között alakul a hőmérséklet.