Celebekkel erősít a politika

Bálint Antónia, politikus celeb,
Bálint Antónia színművész az újranyíló 16 éves Ruttkai Éva Színház rendhagyó sajtótájékoztatóján
Vágólapra másolva!
Bálint Antónia egykori modell, Vágó István televíziós és Deák-Bárdos Mihály Európa-bajnok birkózó a legújabbak az ismert emberek listáján, akik politikai karriert terveznek.
Vágólapra másolva!

Toncsi a parlagfű ellen

Bálint Antónia az egykori szépségkirálynő Angyalföldön lenne képviselő. Mint mondta, gyermekkorát itt töltötte, szüleinek itt volt édességboltja. Toncsi programjában a parlagfüves telkek negtisztítása is szerepel, de vállalta, hogy eljuttatja a hétköznapi emberek panaszait "a megfelelő helyre". A Fidesz jelöltjeként indul az októberi választáson.

Bálint Antónia színművész Forrás: MTI/Földi Imre

Legyen ön is milliomos képviselő!

Vágó István a XII. kerületben lenne képviselő, ebben a Demokratikus Koaíció szimpatizánsai segíthetik. A kvízmester azt mondta, állni fogja a sarat, és a polgármesteri megmérettetéstől sem tart, legfeljebb nem Pokorni Zoltánt hívja ki, hanem négy év múlva a baloldali összefogás mostani jelöltjét, Kerék-Bárczy Szabolcsot.

Vágó István televíziós műsorvezető. Forrás: MTI/Kallos Bea

Izomból

Deák Bárdos Mihály Miskolcon, a 15. számú választókörzetben indul. Az Európa-bajnok, hatszoros világbajnoki ezüstérmes birkózót a Fidesz-KDNP támogatja októberben.

Deák Bárdos Mihály birkózó. Forrás: MTI/Földi Imre

Nyújtóról a polgármesteri székbe

Borkai Zsolt egykori olimpiai bajnok tornász az 1994-es országgyűlési választásokon még MDF-es jelöltként indult, de nem járt sikerrel. Jókora kihagyás után csak 2006-ban próbálkozott újra, de már a Fidesz-KDNP jelöltjeként és a győri polgármesterségért indult, amit meg is nyert. 2010-től már országgyűlési képviselő, egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Az önkormányzati törvény módosítása azonban őt is érinti, nem lehet egyszerre országgyűlési képviselő és polgármester is. Borkai Zsolt maradna polgármester, a szükséges számú ajánlást már le is adta.

Kozmann György olimpikon, többszörös vb-bajnok kenus idén is Pakson indul, de most már a polgármesterségért és a Fidesz támogatásával. 2010-ben független jelöltként indult, de akkor nem lett képviselő. A polgármesteri versenyben Süli János, az atomerőmű volt vezérigazgatója lesz az ellenfele.

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ismert arcok falvak élén

Halász Gábor, a Barátok közt egykori színésze, 2006-tól a Zala megyei Kiskutas polgármestere. A médiától annyira nem távolodott el, két rádiót is vezetett, a keszthelyi Helikon Rádiót és a Nagykanizsai Kanizsa Rádiót. Kiskutason faluházat és könyvtárat hozott létre, és bár időközben válthatott volna, maradt Kiskutason.

Halász Gábor Forrás: Origo

Dömsödi Gábor újságíró-producer bár nagyon szeretett volna Pásztó polgármestere lenni, de eddig nem jött össze neki. Vigasztalódnia kellett a szintén Nógrád megyei Bokor község polgármesteri címével, de úgy tudni, idén újra próbálkozik Pásztó megnyerésével.

Dömsödi Gábor Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Pálffy István a médiát hagyta ott a politikusi pályáért. A KDNP-t találta megfelelő pártnak, országgyűlési képviselő is volt 2014-ig. A borokhoz akkor is jól értett, és ért ma is, jelenleg borszakértőként tevékenykedik.

Pálffy István parlamenti munkában Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Negyvenkilenc éve

Pásztor Béla az 1965 óta irányítja Veresegyházat, a rendszerváltás előtt természetesen tanácselnök volt. Ő a legrégebben hivatalban lévő településvezető. A polgármesterrel szembeni bizalom töretlennek látszik, tavaly felmentették a nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés vádja alól, mint kiderült, a vádhatóság által kifogásolt ügylettel nemhogy anyagi hátrányt okozott volna Veresegyháznak, hanem még gyarapította is az önkormányzat vagyonát.

Pásztor Béla a bíróságon - a bizonyítási eljárás egyik tanújának meghallgatását figyeli Forrás: MTI/Manek Attila

Egy, csak egy

Rátóti Zoltán színész 2006-ban lett a Zala megyei Magyarföld polgármestere, 2011-ben azonban lemondott. Lemondását azzal indokolta, hogy a megsokasodott feladatok miatt már nem tudja feladatát felelősséggel ellátni. A településen nagy volt a feszültség az „őslakosok” és a „betelepülők” között, Szabó Kálmán alpolgármester akkor azt mondta, talán csak akkor lesz nyugalom és béke a községben, ha annak mindössze egyetlen lakója lesz.

Nemcsák Károly, a budapesti József Attila Színház (b) igazgatója és Rátóti Zoltán, a Kaposvári Csiky Gergely Színház (j) igazgatója az országos színházi évadnyitón a szolnoki Szigligeti Színházban Forrás: MTI/Bugány János

Miklósa Erika operaénekes független jelöltként indult a Fejér megyei Bakonykútiban 2010-ben, de nem nyert, bár csak egyetlen szavazattal kapott ki. A 117 lelkes településen Marics József nyugalmazott katonatiszt 53, Lóránt-Miklósa Erika operaénekes pedig 52 szavazatot kapott.

Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas koloratúrszoprán operaénekes a Magyar Állami Operaházban Forrás: MTI/Czimbal Gyula