Kövér: 20 évünk van az ország megmentésére

fidesz tisztújítás, Kövér László választmányi elnök beszél a Fidesz huszonötödik, tisztújító kongresszusán a Millenáris Parkban 2013. szeptember 28-án.
Vágólapra másolva!
Tíz-húsz évünk van rá, hogy megállítsuk a népességfogyást, különben az állam megszűnése is reális veszély lesz - nyilatkozta szombaton Kövér László. Az Országgyűlés elnöke szerint Európa mára küzdőtérré vált: a kérdés, hogy felhatalmazott állami vezetők vagy arctalan "tudatformáló háttérhatalmak" döntenek az emberek mindennapjairól.
Vágólapra másolva!

Kövér László, a Fejér Megyei Hírlap szombati számában nyilatkozott a népességfogyásról: mint mondta, a magyar társadalom viharos gyorsasággal öregszik, és ha 10-20 éven belül nem oldjuk meg a problémát, akkor az ezeréves magyar állam megszűnése fenyeget. A helyzetet szerinte súlyosbítja, hogy a fejlettebb, jobban fizető államok elszívják a magasan képzett munkaerőt.

Fogy a magyar, az állam megszűnése is reális veszély - állítja Kövér László Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Segítség a hazai vállalkozóknak

Az Országgyűlés elnöke a következő évek fő feladatának emellett a hazai vállalkozások megerősítését, a gazdaság célirányos fejlesztését nevezte. Kövér László emlékeztetett, hogy az elmúlt 25 év gazdasági sikerei mögött nem a magyar kisvállalkozók álltak, hanem a külföldi multinacionális cégek. Az eddig tőkeszegény vállalkozások támogatásával viszont az állam ereje is növekedhet - tette hozzá a politikus.

Tengeren túli tempó

Kövér László az ukrán helyzetre is kitért: szerinte a válság világossá tette, hogy az európai döntéshozók alig szólhatnak bele a folyamatokba, a szabályokat és a tempót a tengerentúlról diktálják.

Ezért is fontos az erős nemzetállamok közössége - hangsúlyozta a házelnök, aki szerint Európa jelenleg egy világszintű ideológiai háború egyik fő küzdőtere. A kérdés most az, hogy felhatalmazott állami vezetők, vagy arctalan, névtelen tudatformáló háttérhatalmak döntsenek az emberek mindennapjairól, mondta Kövér László.