Végső búcsú Bajor Imrétől

Bajor Imre temetése
Bajor Imre koporsója és portréja a színész temetésén a Farkasréti temetőben 2014. augusztus 22-én. A színművész életének 58. évében, augusztus 6-án hunyt el.
Vágólapra másolva!
Családja, kollégái és rajongói, ezer ember vett végső búcsút Bajor Imrétől a Farkasréti temetőben. A 25-ös parcellában, más nagy művészek között nyugszik majd.
Vágólapra másolva!

„Ha egyszer búcsúzom” – ezzel a dalával kezdődött meg Bajor Imre temetése. Az 58 éves korában elhunyt művészt Kerényi Miklós, az Operettház igazgatója búcsúztatta. „Ő volt az, aki ha vicces akart lenni, és poént mondott, volt egy pici szomorúság is a hangjában, olyan, ami nem keverhető össze semmivel” – emlékezett a színészre.

Bajor Imre koporsója és portréja. Galériánkért kattintson a képre! Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szóltak néhány szót a gyermekei, Lili és Marci is. „Annyi minden állt előtted, apa. Mikor Kínában voltunk, örültem, hogy ketten lehetünk. Sokat pótoltunk az úton. Nem sikerült legyőzni a betegséget, de megpróbáltad. Remélem, ott fent is mindenkit meg fogsz nevettetni” – mondta a fia a life.hu tudósítása alapján.

Gálvölgyi János színművész és felesége, Gálvölgyi Judit , Havas Henrik újságíró, valamint Kuncze Gábor, a Szabadelvű Polgári Egyesület (SZPE) elnöke és felesége, Fellegi Katalin. Galériánkért kattintson a képre! Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Gáti Oszkár verssel búcsúzott. „Azt mondtad, ragaszkodsz ahhoz, hogy a temetéseden szép idő legyen és telt ház. Imre, szép idő van, és telt ház” – idézte fel búcsúbeszédében néhány héttel ezelőtti beszélgetésüket a színművész.

A gyászoló család. Galériánkért kattintson a képre! Fotó: Bielik István - Origo

Az ország egyik legnépszerűbb komikusa volt

Bajor Imre 1957. március 9-én született Budapesten. Színi pályáját 1976-ban az Állami Déryné Színháznál kezdte gyakorlószínészként. 1984-től kisebb szerepeket játszott a színházban, innen 1989-ben szerződött a Játékszínhez, 1999 óta szabadúszó volt.

Főbb színpadi szerepei között volt Beck (Zsolt: Erzsébetváros), Bill (Maugham: Örökké téged), dr. Spórum (Molnár: A jó tündér) és Miska, a lovászfiú (Szirmai: Mágnás Miska).

Oli úr

A közönség a Szomszédok című teleregény Oli nevű fodrászfiújaként ismerte és szerette meg. Itt hangzott el az általa kitalált köszönés, a „Csóközön”, amely olyan nagy tetszést aratott, hogy országjáró önálló estjének is ezt a címet adta.

A kilencvenes évektől elmaradhatatlan résztvevője volt a Rádiókabaréknak, nagy sikerű magánszámának refrénjét máig emlegetik: „Én, a Gyula, meg az Ottó, a Tóth Ottó”.

Ő játszotta a főszerepet a harmincas évek két nagy sikerű filmvígjátékának új változatában, a Meseautóban (2000) és az Egy szoknya, egy nadrágban (2005). Tímár Péter 2004-es Le a fejjel! című produkciójában Hernádi Judit és Gálvölgyi János partnereként bolondozott.

Az ország egyik legnépszerűbb komikusa volt. Galériánkért kattintson a képre! Fotó: Bielik István - Origo

Díjakkal is elismerték

1999-től rendszeres vendége volt az RTL Klub Heti Hetes című humoros műsorának. Az ezredfordulóra az ország egyik legnépszerűbb komikusa lett. Művészetét díjakkal is elismerték: 1997-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét vehette át, 1999-ben Karinthy-gyűrűt kapott, 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjével tüntették ki.

Egészsége 2011 elején megrendült, kórházba került, egy hónapig pihent, aztán visszatért a Heti Hetesbe és a színpadra is. 2013-ban megint beteg lett, 2014 elején ismét kórházba került, kiderült, hogy agydaganata van. Kínába is elutazott gyógykezelésre, de végül nem tudták meggyógyítani.