Élő közvetítés a budapesti Ironman Világkupáról

ironman bahrein stream
Vágólapra másolva!
Reggel kilenc órakor elrajtolt az Ironman Budapest 70.3 elnevezésű nemzetközi triatlon viadal mezőnye a fővárosban, ami a világkupa-sorozat hivatalos féltávú versenye. Berlin és Koppenhága után Budapest a harmadik olyan európai város, ahol megrendezik a versenyt. Hazánk ezzel felkerült a triatlon világtérképére. 
Vágólapra másolva!

Ötvenhét országból csaknem kétezer versenyző indult a Világkupán. A verseny központja a Kopaszi-gát volt. Az úszást a Lágymányosi-öbölben rendezték, a kerékpározás útvonala az alsó rakparton vezetett, de érintette a Lánchidat és a Budai Várat is, a futást a Kopaszi-gát és a Műegyetem rakpart között teljesítették a versenyzők. A triatlonosoknak 1.9 kilométer úszást, 90 kilométer kerékpározást és 21.1 kilométer futást, azaz összesen 113 kilométert, tehát 70.3 mérföldet (innen ered az elnevezés) kellett egyhuzamban teljesíteniük.

A budapesti Világkupa összdíjazása tizenötezer euró, de a résztvevőknek ennél fontosabb lehet, hogy a magyar fővárosban értékes Világkupa-pontokat gyűjtenek, vagyis indulási jogot szerezhetnek az IRONMAN 70.3-as világbajnokságra.