A bahreini király fiai Budapesten versenyeznek

bahreini herceg
Vágólapra másolva!
Versenyzőként indul a szombati Ironman 70.3 Budapest triatlonversenyen a bahreini király három fia: Nasszer bin Hamad Al Khalifa, Khalid bin Hamad Al Khalifa és Mubarak bin Hamad Al Khalifa. Közel 50 testőr kíséri őket, és vagy félmilliárd forintot költenek.
Vágólapra másolva!

A három bahreini herceg közel 100 fős személyzettel érkezett meg, és a Four Seasonsbe költöztek be. A hercegeket testőrök védik, nemcsak a futás, hanem a biciklizés és az úszás közben is. Ez ugyanakkor problémákat is felvethet, a triatlonban ugyanis szabályszerűen nem lehet bolyozni.

bahreini herceg Forrás: Origo

Az Origo megtudta, hogy a hercegek a szálloda majdnem összes szobáját elfoglalták, beleértve az elnöki lakosztályokat. A személyzet egy része a szomszédos luxusszállodákban kapott helyet. A vendégek csütörtökön érkeztek, és egy hétig maradnak, ami azt jelenti, hogy a weboldalon található listaárak szerint majdnem 1 millió eurós szállodai számlát kell kifizetniük. A fogyasztással, autóbérléssel és az egyéb extrákkal együtt számításunk szerint félmilliárd forint is lehet a verseny összköltsége a hercegek számára.

Sem a Külügy-, sem a Belügyminisztérium nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy mennyibe kerül a bahreiniek fogadása, valamint arra, hogy a magyar állam költ-e – és ha igen, akkor mennyit – a biztonságukra. Az biztos, hogy rengeteg rendőrkocsi és fekete kisbusz közlekedik a Kopaszi-gát és a Széchenyi tér között, azokban utaznak a hercegek is.