Hárman megsérültek egy Wizz Air-járaton

20% Kedvezmény a Wizz Air jegyekre, ha telefonról vásárolod őket
Vágólapra másolva!
A Wizz Air július 19-i Budapest - Frankfurt Hahn járata szokatlanul erős turbulenciába került Ausztria légterében. A gép erősen az egyik, majd a másik oldalára dőlt, rövid idő alatt 2000 lábnyit vesztett a magasságából. Két stewardess és egy utas is megsérült.
Vágólapra másolva!

Hárman megsérültek, amikor szokatlanul erős turbulenciába került Ausztria légterében a Wizz Air július 19-i, Budapestről Frankfurtba tartó járata. Az esetről az egyik utas számolt be.

166 utas volt a fedélzeten

Az AVHerald légijármű balesetekkel és eseményekkel foglalkozó portál július 24-én írt bejegyzést az eseményről, amelyben megerősítette az utas által elmondottakat. Azt írták, hogy a Wizz Air HA-LWE lajstromjelű Airbus A320-200-as repülőgépe a W6 2299 járatot teljesítette Budapestről a németországi Frankfurt-Hahn repülőterére, amikor a gép az ausztriai Ybbs térségében erős turbulenciába került. A turbulencia következtében a repülőgép - mely 166 utast szállított - eltért a számára engedélyezett repülési szinttől. A gép körülbelül 2 perccel az esetet követően tudott visszaállni a számára engedélyezett magasságra és folytatta útját Frankfurt Hahn felé, ahol körülbelül 50 perccel később biztonságosan landolt.

Hárman megsérültek

A hirtelen magasságváltozás során két légiutaskísérő és egy utas könnyebb sérüléseket szenvedett. A sérült utast a repülőtér mentőszolgálata ellátta, majd elengedte. A két légiutaskísérőnek azonban további kezelésre volt szüksége, így a visszaúti járatot kevesebb kísérővel teljesítette a légitársaság, mely miatt a járatra bejelentkezett utasszámnál tizenegyel kevesebb utast tudott a Wizz Air Budapestre szállítani - írja az airportal.hu.

2000 lábnyit süllyedt

A portál felidézi a járat egyik utasának beszámolóját, mely szerint a felszállást követően körülbelül 40 perccel váratlan turbulenciába került a Wizz Air A320-asa. A repülőgép tiszta időben repült, nem voltak a környezetében felhők sem és addig még kisebb turbulencia sem volt érzékelhető, így a biztonsági övek becsatolására figyelmeztető jelzés sem világított. A repülőgép először rázkódni kezdett 1-2 másodpercre, de csak mint egy kisebb turbulencia esetén, majd hirtelen balra fordult és az utas beszámolója szerint körülbelül 2000 lábnyit süllyedt, majd egy kemény manővert követően állt vissza stabil helyzetbe.

Kompenzálták az utasokat

Az Origo megkereste a légitársaságot, amely eljuttata az eset kapcsán kiadott közleményét. Ebben a történtek ismertetése mellett a cég közli, hogy a visszatérő járatra fel nem férő 11 utas önként vállalta a későbbi utazást, és cserébe a légitársaság kompenziációt ajánlott fel számukra. "A Wizz Air őszinte sajnálatát fejezte ki az erős turbulencia által okozott kellemetlenségért" - szögezi le a közlemény.