Elfogták a Generál Média vezetőjét

Vágólapra másolva!
Németországban egy reptéren kapták el Holman Endrét, aki Szingapúrból érkezett.
Vágólapra másolva!

Letartóztatták egy német repülőtéren Holman Endrét, a Generál Média tulajdonosát és vezetőjét. A cégcsoport a gyanú szerint az 1990-es években olajügyeiről elhíresült Portik Tamás érdekeltségébe tartozott. Holman Szingapúrból érkezett repülővel, magyar elfogatóparancs alapján vették őrizetbe – jelentette a Népszabadság.

Ellene még tavaly indult büntetőeljárás költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával. Tavaly a cég hódmezővásárhelyi irodájára kommandósok csaptak le nagy erőkkel. Akkor három embert vettek őrizetbe, köztük Holman Jánost, a most elfogott Endre testvérét. A lap szerint a letartóztatás akár a Portik Tamás ellen 14-16 évvel ezelőtti megoldatlan gyilkosságok miatt indult eljárással is összefüggésbe hozható, de lehet, hogy egy hódmezővásárhelyi ügy áll a háttérben.

Ennek a lényege, hogy a cégcsoport 2007-ben hatszáz millió bannerért megvette az önkormányzat egyik romos iskolaépületét, vállalták, hogy munkahelyeket teremtenek ott, és korszerű irodaházzá építik át. A bannereket folyamatosan biztosították, munkahelyeket is létrehoztak, de az épületet nem újították fel. Az önkormányzat végül 2012-ben felbontotta a szerződést.

Holman Endréről és cégéről portré is megjelent korábban az Origón: A top tízben ott voltak a nagy cégek, plusz az Endre