Vágólapra másolva!
A BKK kirúgta azt a buszsofőrt, aki hetekkel ezelőtt úgy ütött el egy biciklist, hogy észre sem vette. A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt indított ellene eljárást.
Vágólapra másolva!

Péntektől nem vezethet buszt az a sofőr, aki a Thököly úton egy buszsávval közös kerékpársávban leszorított egy biciklist, majd továbbhajtott – írja az Index.

A baleset hetekkel ezelőtt történt, a kerékpáros videót is készített róla, majd azt feltöltötte az egyik videomegosztó portálra. A biciklis estében eltalálta a korlátot a jobb mellkasával, hét bordája eltört, azok átszúrták a tüdejét, légmelle lett, és levált a tüdeje egy része.

A buszsofőr a felvétel szerint nem is vette észre, hogy elsodorta a kerékpárost. Az Index úgy tudja, hogy az utasok szóltak neki, majd a következő megállóban félreállt.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a hírportálnak azt mondta, személyes véleménye szerint a buszsofőrnek nincs helye a BKV-nál. Észre kellett volna vennie, hogy elütött egy biciklist, és nem szabadott volna továbbhajtania.

A rendőrség cserbenhagyásos gázolás miatt eljárást folytat a sofőr ellen, a BKV pedig munkáltatói eljárást indított.