Piramisjátékban mosták tisztára az ügyfelek pénzét Welszék

Vágólapra másolva!
Afrikai adományként távozott a pénz, majd zsebbe, esetleg afrikai befektetés nyereségeként tért vissza - ilyen módszerekkel mosták tisztára Welsz Tamásék az ügyfeleik pénzét a Népszabadság szerint.
Vágólapra másolva!

Welsz Tamás és egy hozzá kapcsolódó, egykori hatósági személyekből álló csapat milliárdokat keresett azzal, hogy bajba került vállalkozásoknak segített megúszni a vagyonosodási vizsgálatot, illetve csökkenteni a "túlságosan nyereséges" cégek adóalapját - írta meg nem nevezett forrásaira hivatkozva a Népszabadság.

Az adóhatóság elől eltitkolt összeg 30-40 százalékáért bonyolult tranzakciókkal mosták tisztára az adócsaló ügyfelek pénzét. Az egyik ilyen módszer volt a lap szerint, hogy afrikai szegényeknek szánt adománynak színleltek összegeket, amelyből a csoport levonta a jutalékát, majd zsebbe visszaadták a maradékot. Egy másik módszer szerint afrikai, valójában nem létező befektetéseik utáni osztalékként adták vissza a pénzt.

A rendszer piramisjátékszerűen épült fel a Népszabadság szerint, mert aki új ügyfelet hozott, annak kevesebbet vontak le.

A lap szerint azokban az iratokban, amelyeket Welsz Tamás átadott a rendőrségnek, több alvilági figurára, vállalkozókra és kevésbé ismert emberekre is terhelő bizonyítékok vannak. A Népszabadság több forrására hivatkozva azt írta, hogy ezek átadása után Welsz élete egy percig sem volt biztonságban. Ő maga is félt, ezért volt, hogy az autójában vitte az iratait, hogy nála legyen.

Welsz Tamásról először kiderült, hogy meg akarja venni a gyanús körülmények között induló Sólyom Airways légitársaságot. Aztán megjelent, hogy az ügyészség szerint érintett a Simon-ügy nyomozásában. Majd amikor a rendőrség letartóztatta, máig nem feltárt körülmények között egy rendőrautóban életét vesztette. A történetet ide kattintva követheti.