Egy kisfiú lőtte nyakon a tatai tó récéjét

nyíllal átlőtt fejű réce
Nyíllal átlőtt fejű réce a tatai Cseke-tavon
Vágólapra másolva!
A tatai tóban hetekig úszkált nyíllal átszúrt nyakkal egy tőkés réce. A rendőrség kereste, hogy ki lőtte meg, és miért. Most elkapták a tettest: egy kilencéves kisfiút, aki véletlenül találta el az állatot nyílpuskával.
Vágólapra másolva!

Március elején a Kemmán jelent meg az olvasói fotó, amelyen egy tőkés réce úszkált a tatai tóban, nyakában egy nyíllal. Akkor azt írták, hogy a madárvédők figyeltek fel az állatra, amely a nyakán átfúrt nyíl ellenére enni és repülni is tudott, de nem merték befogni, mert nem tudták, hogy ez milyen következményekkel járna.

A rendőrség hetekig kereste a tettest, miután orvvadászat gyanújával eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen. Szerdán megtalálták azt a fiút, aki állítása szerint véletlenül meglőtte a madarat. A kilencéves kisfiú még február végén találta el a récét egy nyílpuskával, amikor a nevelőapjával a tóparton játszott. A férfi megengedte neki, hogy kipróbálja a magukkal vitt nyílpisztolyt. A pisztolyt a tó felé irányították, de a kisfiú nem vette észre, hogy eltalálta a madarat.

Így sikerült Forrás: kemma.hu

A rendőrség a kisfiú nevelőapját szerdán tanúként hallgatta meg, a férfi részletesen elmesélte a történteket.