Orbán: Szerencsések a fiatalok, hogy ilyen országban élhetnek

Szakma Sztár 2014, Orbán Viktor részt vett a Szakma Kiváló Tanulója Verseny döntőjén
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök szerint sikeres a duális szakképzés. Szerinte a jövő útja biztonságban van, és ez igazán jó hír.
Vágólapra másolva!

A szakmunkástanulók idei versenyén, a Szakma Sztár Fesztivál záróünnepségén részt vett Orbán Viktor is. A miniszterelnök beszéde előtt a résztvevők és hozzátartozóik a Hungexpo egyik pavilonjában kötetlenül beszélgethettek, az újságírókat pedig a pódiumtól hetven méterre lévő, tízszer tíz méteres karámba terelték, és amíg a kormányfő a helyszínen tartózkodott, csak onnan lehetett tudósítani. A gyakorlat nem újszerű, de több újságíró szerint ritkán állítanak ekkora távolságot a miniszterelnök és a sajtó közé. Az sem megszokott, hogy az újságírók karámját négy (minden oldalról egy) biztonsági őr felügyelje.

Parragh László, az Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte "a miniszterelnök urat és a résztvevőket", majd még egyszer külön tisztelettel köszöntötte Orbán Viktort. Megjegyezte, hogy a hét szakmai fesztiváljukból eddig kettőn vett részt miniszterelnök, mindkétszer Orbán Viktor, és ha jól emlékszik a választás eredményeire, akkor még később is látni fogják.

Az ács, állványozó kategória díjazottjai Fotó: Tuba Zoltán - Origo

A miniszterelnök beszélt a duális szakképzési rendszer eddigi sikereiről, a szakképzés jövőjéről és az új gazdaságpolitikáról, amely "a munka és nem a spekulációalapú társadalom" építéséről szól.

Orbán szerint jó hír, hogy ennyien részt vettek a versenyen, és ilyen szép eredményeket értek el, de "az igazán jó hír, hogy a jövő útja biztonságban van". Mert alig több mint egy hete "részben önök – már ha van szavazati joguk – és az önök szülei egyértelműen megerősítették, hogy tovább kívánnak haladni azon az úton, amin sikeresek lehetnek".

A miniszterelnök végül megjegyezte, hogy szerencsések lehetünk, mert ilyen fiataljaink vannak, a fiatalok pedig szerencsések, mert ilyen országban élhetnek. A beszéd után Orbán díjakat adott át a verseny első helyezettjeinek.

Érdeklődők a fesztiválon Fotó: Tuba Zoltán - Origo