Bekeményít a vizsolyi polgármester

Vágólapra másolva!
A borsodi PM-es politikus a kampányban a baloldali összefogás képviselőjelöltjének segített mint a PM vizsolyi csoportjának vezetője. A helyieket eddig többször a saját zsebéből támogatta, de a Facebookon megüzente nekik: ennek vége, mert a többség a Fideszre és a Jobbikra szavazott.
Vágólapra másolva!

Bihi Miklós, Vizsoly polgármestere vasárnap a Facebookon közölte a falu lakóival, hogy többet ne várjanak tőle segítséget: "Eltelt egy hét, volt időm átgondolni a választási eredményt. (...) 170 fidesz.,111 jobbik, 60 kormányváltók, ha valaki nem tudja. (...) Ezért Nekem ebből az jön le, hogy amit Én képviselek, az a többségnek nem jó. Ha viszont így van, akkor stratégiát váltok, nincs kölcsön, nincs előleg, fizetés a törvényben előírtaknak megfelelően 5-én. Közfoglalkoztatást már megoldotta a kormány. Ja elfelejtettem, hogy a kenyérhez jó étvágyat kívánjak, remélem 4 évig elég lesz."

A Magyar Narancs megkereste a polgármestert, aki azt nyilatkozta a lapnak, hogy nincs megsértődve, de többé nem hajlandó saját zsebből fizetni a rászorulóknak. „Bejött hozzám valaki, hogy főnök, nincs pénzem, vagy hogy nem tudok a gyereknek miből kenyeret venni, vagy nem tudom kiváltani a gyógyszert. Akkor polgármester úr adott kétezer forintot, vagy amennyi kellett. (...) A segélyt 25-én, a fizetést a közfoglalkoztatottak 29-én kapták, holott a törvény szerint minden hónap 5-éig kell kifizetni. A többi településen 99 százalékban így csinálják. Én nem így csináltam, de mostantól így fogom.” A polgármester, aki már a harmadik ciklusát tölti, elmondta: mintegy 300 ezer forinttal tartoznak neki eddig.