Vágólapra másolva!
A foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségét vizsgálják. Az ügyben korábban feljelentést tévő Rétvári Bence üdvözölte a rendőrségi nyomozást.
Vágólapra másolva!

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke üdvözli, hogy a rendőrség nyomozást indított a fővárosban ismertté vált ketrecharcok ügyében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt folytat nyomozást. Rétvári Bence – aki korábban feljelentést tett az ügyben - azt mondta: fontos, hogy az egyik legkiszolgáltatottabb társadalmi csoportot, a gyermekeket meg tudják védeni.

"Bízom benne, hogy a büntetőeljárás eredményes lesz, és a büntetés szigora elriaszt mindenkit hasonló harcok szervezésétől" - fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

Felnőtt szabályok szerint

A Blikk június 10-én számolt be arról, hogy szegény sorsú tizenéves gyerekeket verekedtetnek egymással az egyik legkeményebb küzdősportban, az MMA-ban, fejvédő nélkül, felnőtt szabályok szerint, és a legutóbbi ketrecharcban három gyerekhez is mentőt kellett hívni súlyos sérülésük miatt.

A napilap megkereste a versenyt szervező MMA Országos Szövetség egyesület vezetőjét, Felföldi Szabolcsot, aki szerint nem igaz, hogy a gyerekek felnőtt szabályrendszerben indultak volna. Növényi Norbert, az MMA Országos Küzdősport Szövetség elnöke pedig elhatárolódott a gyerekek harcától.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapja szerint június 13-án több, az olimpián nem szereplő küzdősport hazai szövetségének elnöke írt alá együttműködési megállapodást a kiskorúak védelmében. Az aláíráson Leyrer Richárd, a MOB alelnöke azt szorgalmazta, hogy "ne lehessen 14 éven aluliak számára full contact küzdelmeket szervezni Magyarországon", és jelezte, élesen elhatárolódnak a szabálytalan küzdősportesemények szervezésétől.

Feljelentés után nyomozás

A Fővárosi Főügyészség szóvivője, Bagoly Bettina közölte, hogy az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége és más bűncselekmények miatt tett feljelentés alapján a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a feljelentés kiegészítéséről rendelkezett. Ennek eredményeként a BRFK nyomozást rendelt el.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata annyit közölt: az ügyben a BRFK gyermek- és ifjúságvédelmi osztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt folytat nyomozást. További részleteket az üggyel kapcsolatban - a nyomozás érdekeire hivatkozva - nem közöltek.