Újabb bombát robbantott André Goodfriend

André Goodfriend az USA nagykövetségének ügyvivője.
Fotó:Dudás szabolcs
2014.10.31.
André Goodfriend az USA nagykövetségének ügyvivője. Fotó:Dudás szabolcs 2014.10.31.
Vágólapra másolva!
Vida Ildikót nem azért tiltották ki az Egyesült Államokból, mert nem tett eleget a korrupció felszámolásáért, hanem mert konkrét bűncselekményben tartják érintettnek – utalt rá egy interjúban André Goodfriend. 
Vágólapra másolva!

Ismét súlyos állításokat fogalmazott meg a magyarországi korrupcióval szemben az Egyesült Államok ideiglenes ügyvivője. André Goodfriend a Heti Válasznak adott interjúban – amely holnap jelenik meg – utal rá, hogy a NAV elnökét konkrét bűncselekményben is érintettnek tartják.

André Goodfriend szerint tudnak a NAV-on belüli adócsalásokról Fotó: Dudás Szabolcs - Origo

A diplomata szerint a papírlap, amit korábban átadtak a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak, nem bizonyíték, csak egy belső hálózatra szánt összefoglaló arról, milyen ügyekben fordultak különféle magyar szervekhez. Ezek az értékelések nem feltétlenül a kitiltási üggyel állnak kapcsolatban, hatással vannak az emberi jogi vagy a befektetési klímára vonatkozó jelentésünkre is – mondta Goodfriend, aki szerint volt rá példa, hogy semmilyen választ nem kaptak a kormánytól.

Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: nem állítja, hogy nincsenek felderített áfa-csalási ügyek, vagy nyomozások, de az adóhatóságot érintő vádakat senki nem vizsgálta ki. Az ideiglenes ügyvivő azt is megerősítette, hogy tudnak a NAV-on belüli csalásokról.

A holnap megjelenő interjú részlete itt olvasható.