Fellebbez az ELTE-ről kicsapott egyik HÖK-ös

Vágólapra másolva!
Fellebbez a kicsapása ellen az egyik HÖK-ös, akit egyik társával azért tettek ki az ELTE-ről, mert elhallgattak egy tavalyi gólyatáborban történt nemi erőszakot. Az erőszakoskodó diákkal szemben nem indult eljárás.
Vágólapra másolva!

Fellebbez az a hallgató, akit kitiltottak az Eötvös Loránd Tudományegyetem jogi karáról, miután az intézmény kari fegyelmi bizottsága lefolytatta a fegyelmi eljárást a tavalyi gólyatáborban történt erőszakos cselekmények miatt – írja a Magyar Nemzet.

Az eset idején hivatalban lévő HÖK-elnök, Bubla Áron szerint semmiféle elhallgatás nem történt, és akár munkaügyi bíróság elé is kész vinni az ügyet. Azt mondta, számára az lenne elfogadható, ha az egyetem visszavonná a kizárásáról szóló határozatot.

Eljárás hat hallgató ellen

"Nagyon elfogult ítélet született, amelyben engem és néhány kollégámat próbálnak meg kikiáltani főkolomposnak, pedig a leghatározottabban állítom, szó sem volt az ügy eltussolásáról" - mondta.

Az eset miatt hat hallgató ellen indult fegyelmi eljárás. Két HÖK-ös vezetőt kicsaptak, egy hallgatót két félévre eltiltottak, egy szervezőt megróttak, egy szervezőt ártatlannak találtak, egy diák esetében betegség miatt elnapolták az eljárást. Az elmarasztaltaknak a nemi erőszakhoz nem volt közük, az ügy kezelése miatt vonták őket felelősségre.

Az erőszak feltételezett elkövetője ellen azonban nem indult eljárás. Azt már a Népszabadság írta meg, hogy miért: mert a bűne

Az ügyről Mira álnéven az Indexnek mesélt maga az áldozat, utána indult a vizsgálat. A lány az után állt elő a történettel, hogy az ELTE Óvónőképző Karának idei gólyatáborában egy fotós megerőszakolt egy lányt. Mira nem akart ügyet csinálni az esetből, de az egyetem vezetése úgy ítélte meg, hogy hallgatóhoz méltatlanul viselkedtek azok a HÖK-vezetők, akik akkor ott voltak, és nem tettek feljelentést, noha tudtak az ügyről.

A rendőrség mindkét ügyben nyomoz.