Szigetvári alkalmatlanságáról beszélt Horváth Csaba

önkormányzati választás 2014 Horváth Csaba;  Tüttő Kata
Budapest, 2014. október 12. Horváth Csaba, az MSZP II. kerületi polgármesterjelöltje, fővárosi frakcióvezetője beszél a párt önkormányzati választási eredményváróján Budapesten, az MSZP Jókai úti székházában 2014. október 12-én. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Horváth Csaba szerint Szigetvári Viktornak el kell gondolkodnia azon, hogy megbukott a fővárosi választási stratégiájuk. Azt is mondta, hogy pár hónappal ezelőtt 13-14 kerületben számított ellenzéki győzelemre
Vágólapra másolva!

A szocialista Horváth Csaba szerint az Együtt-PM szövetségnek és Szigetvári Viktornak, a szövetség társelnökének el kell gondolkoznia azon, hogy megbukott a fővárosi választási stratégiájuk. Az MSZP korábbi főpolgármester-jelöltje, II. kerületi MSZP-s polgármesterjelölt azt mondta, megbukott a koordinált indulás stratégiája, az számos kerületben szétszakította az együttműködni akaró partnereket.

„Éppen ezért Szigetvári Viktornak is el kell gondolkodnia saját pártján belül, hogy ez az út helyes és követhető-e” - fogalmazott. Mint mondta, az Együtt-PM társelnöke volt az, aki az ellenzéki tárgyalások alatt elhatárolódott attól, hogy teljes összefogás jöjjön létre a baloldali pártok között, mint ahogy az országgyűlési választáson.

Horváth Csaba: "Szigetvári stratégiája megbukott" Forrás: MTI/Kovács Attila

Horváth Csaba azt mondta, három-négy hónappal ezelőtt 13-14 kerületben számított ellenzéki győzelemre, ezt mutatták az április 6-ai eredmények, az látszott ugyanis, hogy a baloldal Budapesten többségben van.

Egy másik felvetésre, miszerint Bokros Lajos főpolgármester-jelölt jobban szerepelt, mint ő 2010-ben, Horváth Csaba azt mondta, a helyzet sem ugyanaz, akkor ugyanis „nem csalással megszerzett kétharmad állt a Fidesz mögött”. Most már más a politikai helyzet - közölte.