BKK: Elférnek a buszok, és engedély is van a Lánchíd utcában

nk20141001
Budapest, 2014. október 1. Volvo típusú 86-os BKV-busz közlekedik a Clark Ádám tér felé az újra megnyitott I. kerületi Lánchíd utcán, a Várkert Bazár előtt 2014. október 1-jén. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Vágólapra másolva!
Szakhatósági engedéllyel járnak, és el is férnek a buszok a Lánchíd utcában: a Várkertbazár előtti szakaszt csak a közúti forgalom előtt kerítették le - állítja a BKK, cáfolva, hogy az utcát október elsején megnyitották, majd újra lezárták volna. A Pest Megyei Kormányhivatal jóváhagyta ideiglenes buszközlekedést, az építkezés jelenleg is tart a területen.
Vágólapra másolva!

Tévesek Lánchíd utca újbóli lezárásáról vagy az engedély nélkül közlekedő 86-os buszokról szóló hírek - közölte a Budapesti Közlekedési Központ, hozzátéve, az sem igaz, hogy a buszok csak alig férnek el budai útszakaszon.

Korábban az Origo is írt arról, hogy az útszakaszon megindult a forgalom, aztán úgy tűnt, lezárták. Ezt igyekezett tisztázni a BKK.

Van engedélyük

Bár Lánchíd utca fejlesztése még nem ért véget, a BKK szerint az út műszaki állapota október 1-től már alkalmas arra, hogy buszközlekedés ideiglenesen beindulhasson. A 86-os buszok így ideiglenes, a Pest Megyei Kormányhivatal által is jóváhagyott engedéllyel járnak a Várkertbazár előtt.

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A BKK ugyanakkor jelzőtáblákkal próbálta korlátozni az utcába behajtó autós forgalmat: többen többen ezért hihették azt, hogy a rövid időre megnyitott utcát váratlanul le is zárták - bár az etap hivatalos átadása még nem is történt meg.

Dehogy szűk

A központ hangsúlyozza azt is, hogy a sávok nem szűkebbek, mint például a Kossuth Lajos utcai vagy Szilágyi Erzsébet fasori buszsáv, ahol nagyságrendekkel több busz közlekedik - az utca terveit pedig a kerületi önkormányzat készíttette.

Még tart az eljárás

A BKK bejelentését megerősítette az illetékes Fővárosi Kormányhivatal is. Szivák Bernadett sajtófőnök az Origio érdeklődésére közölte: az építtető kérelmére szeptember 24-én elindították a forgalomba helyezési eljárást. Az eljárás még folyamatban van, de a forgalom ideiglenes engedéllyel az építkezés mellett is megindulhatott a területen.