Orbán Viktorhoz fordultak a miskolci romák

Vágólapra másolva!
Arra figyelmeztetnek, hogy katasztrofális következményekkel járhat a konfliktusok szításának a politikája, és kormánybiztos kinevezését kérik a problémák megoldására.
Vágólapra másolva!

Levélben kérte a Mickolcon Maradunk Kitelepítés Elleni Bizottság a miniszterelnököt, hogy nevezzen ki kormánybiztost a problémák feltérképezésére, az eddigi integrációs kudarcok összegzésére, és arra, hogy tegyen javaslatot az együttélés új kereteinek a kialakítására - írja a Roma Sajtóközpont. A levélben azt írják, egyre nagyobb a valószínűsége, hogy egy szociális probléma etnikai konfliktusként jelenik meg, és nehezen kezelhető helyzetet teremt a városban. Figyelmeztetnek arra is, hogy a feszültségkeltésnek és a konfliktusok szításának a Jobbikra jellemző politikája Miskolcon és számos más településen is katasztrofális következményekkel jár, ezért közös cselekvésre hívnak mindenkit.

A miskolci közgyűlés még májusban, a Fidesz-KDNP-frakció javaslatáról többségi szavazással döntötte el, hogy "felgyorsítja a miskolci nyomortelepek felszámolását”. A kilakoltatások ellen tíznapos demonstráció kezdődött Miskolcon, a városháza előtt lévő Szent István téren.

Cikkünket a kilakoltatások hátteréről itt olvashatja.