Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orbán telefonja tűnhetett el a lánya esküvőjén

Vágólapra másolva!
A telefont egyelőre nem találják, a rendőrség a tettes nyomára akar bukkanni.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor kormányfő mobilját lophatták el a lánya, Ráhel tavalyi lakodalmán – írta a Hvg.hu rendőrségi forrásra hivatkozva. A lap információit kormányzati forrásból is megerősítették.

A telefont egyelőre nem találják, de a Nemzeti Nyomozó Iroda még mindig szeretné fellelni a tettest és a mobilkészüléket is. A rendőrök várták, hogy a tolvaj majd bekapcsolja a készüléket, és az valamelyik úgynevezett bázisállomásra feljelentkezik, de ez nem történt meg.

A miniszterelnök sajtófőnöke, Havasi Bertalan nem kívánt nyilatkozni az esetről. A rendőrség az erre vonatkozó kérdésekre egyelőre nem válaszolt

Orbán Ráhel és Tiborcz István tavaly szeptemberben megtartott lakodalmán elloptak két ötvenezer és kétszázezer forint közötti értékű, iPhone mobiltelefont.

A történtek után a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Életvédelmi Osztályán kisebb értékre elkövetett lopás miatt indult eljárás tavaly ősszel. A felszolgáló személyzet egyik tagja a blogján megjelent bejegyzésben sérelmezte a szerinte megalázó rendőri eljárást.

A nyomozás során megkeresték a személyzet minden tagját – több tucat embert –, és tanúként hallgatták meg őket, valamint DNS-mintát is vettek tőlük.

A Hvg.hu rendőrségi forrásból úgy tudja, hogy a nyomozók első körben a lakodalom alkalmazottai között vizsgálódtak, mert a vendégeket olyan bennfentes személyeknek gondolták, akik nem lopnak telefonokat, főleg nem a miniszterelnökét.

Orbán feltehetően a lakodalom alatt egyszerűen letehette a mobilt az asztalra, ahonnan aztán eltűnt. A telefonon nemcsak a kormányfő családtagjai, ismerősei számai lehetnek rajta, hanem sok olyan ember telefonszámát is feltöltötték rá, akiknek az elérhetősége fontos lehet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről