Mangalicák gyilkoltak Kozárdon

Vágólapra másolva!
Kedden este meghalt a kórházban K. Balázs, akire saját telkén támadtak felbőszült mangalicák a Nógrád megyei Kozárdon augusztus végén. Felesége túl van az életveszélyen, írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A lap úgy tudja, hogy a 86 éves férfinál már vasárnap komplikációk jelentkeztek, újabb műtéteket kellett rajta végrehajtani, de végül a keringése összeomlott, és a szervezete feladta a küzdelmet. Elrendelték a hatósági boncolást, hogy az döntse el, halála összefüggésbe hozható-e az elszenvedett sérülésekkel.

Augusztus 28-án a Nógrád megyei Kozárd szélén lévő mangalicatenyészetből kiszökött legalább 20-30 sertés. Az állatok portyára indultak, és a lehullott erjedő gyümölcsök illatát követve jutottak el a házaspár telkére, ahol a család kutyája vad ugatással próbálta kívül tartani az idegen állatokat. Ekkor lépett ki a házból K. Balázsné, aki maga is próbálta volna kijjebb tessékelni a jószágokat, mire azok megvadultak, és leteperték a 78 éves nőt, valamint a segítségére érkező férjét. A mangalicák visítva vetették magukat a házaspárra, és összevissza harapdálták őket.

A hozzátartozók szerint korábban is szöktek már ki az utcára állatok, csak a szerencsének köszönhető, hogy korábban nem történt tragédia, a telep ügyvezető igazgatója a mai napig nem érdeklődött a sérültek állapota felől.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.