Gátlástalanul árulják tovább a hamis jegyeket a Nyugatiban

Hamis BKK-vonaljegy (BKV-jegy)
Vágólapra másolva!
A rendőrség több ügyet lezárt vádemelési javaslattal, és jelenleg is nyomoz egy hatfős csoport ellen a Nyugati téri jegyhamisítások miatt, az aluljáróban azonban továbbra is árulják a jegyeket. Az egyik árus már kamerába is részletesen mesélt a módszereikről, mégis gátlástalanul árul Budapest egyik legforgalmasabb helyén.
Vágólapra másolva!

Közel egy év telt el azóta, hogy megírtuk: Budapest egyik legforgalmasabb helyén, a Nyugati téri aluljáróban egy hétfős csoport zavartalanul árul hamisított jegyeket és bérleteket évek óta. Az egyik árus inkognitóban lévő tudósítónknak részletesen mesélt a csoport működéséről, módszereiről, még arról is, hogy az ügyvédnek nevezett tagjuk simítja el a rendőrségnél kapcsolatai révén, ha valakit mégis bevisznek kihallgatásra.

Az ügyben nyomozás is indult, de az árust azóta is rendszeresen lehet látni a mozgólépcsők előtt álldogálni. Továbbra is árulja a hamis jegyeket, ez bizonyosságot is nyert, amikor az egyik munkatársunk vásárolt tőle két vonaljegyet 600 forintért a hét elején. Amikor munkatársunk odalépett hozzá, és megkérdezte tőle, hogy árul-e még jegyeket, bármiféle elővigyázatosság nélkül nyomta a kezébe a két jegyet. Tavalyi cikkünk megjelenése után az árus még aznap az RTL Klub szintén inkognitóban dolgozó riporterének is részletesen mesélt módszerükről.

A hamis jegyet a vegyszeres szagról, és arról lehet felismerni, hogy a fémszál kidomborodik a papír síkjából. Fotó: Magócsi Márton - Origo

A BRFK megkeresésünkre azt írta, hogy a 2012-ben, a Nyugati téren árult hamis bérletek és jegyek miatt indult eljárásokat befejezte, az ügyek vádemelési javaslattal végződtek, de az nem derült ki, hogy pontosan hány emberről van szó. A VI. kerületi Rendőrkapitányság jelenleg is folytat egy eljárást hat férfi ellen, de erről más részleteket nem mondtak.

Az RTL egyik márciusi híradója szerint a rendőrség elfogott egy bandát, amelynek a tagjai a Nyugati téren árultak hamisított jegyeket. A riportban azonban bérletekről nem volt szó, és más technikával is hamisították a jegyet: nem lézergravírozót használtak, hanem vegyszerrel mosták le a jegykezelő pecsétjét. Azt nem lehet tudni, hogy a megismert árus ellen indult-e bármilyen nyomozás, de kiderült, hogy a mosásos technikát is használja már, ugyanis a tőle vett jegyeknek erős vegyszerszaga volt.