Sokat ivott a halálos balesetet okozó szlovák nő

Vágólapra másolva!
Nem a négy ember életét kioltó baleset után, hanem az azt megelőző napon kezdte az ivást a balesetet okozó Eva Rezesová, írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Egy nappal az előtt kezdett inni a szlovák Eva Rezesová, hogy balesetet okozott az M3-as autópályán, amelyben négy ember meghalt tavaly augusztus 21-én. A szlovák nő vallomásában ugyan azt állítja, hogy csak a baleset után húzta meg a nála levő vodkásüveget, de a Blikk információi szerint a nyomozati anyagokban az szerepel, hogy már előző nap déltájban borozott és sörözött a nő.

A lap azt írja, hogy a balesetet okozó nőtől kétszer vettek vért, egyszer pedig vizeletmintát, és az idő előrehaladtával növekvő véralkoholszintet mértek a rendőrök. Akkor fordulhat ez elő, magyarázta a lapnak egy belgyógyász, ha a gyomorban még nem szívódott fel minden elfogyasztott alkohol.

A nő vérében 1,55 ezrelék volt a véralkoholszint, ez közepesen ittas állapotot jelent.

Az adatok szerint Rezesová az italozást még Szlovákiában kezdte, ahol augusztus 20. estig tartózkodott. A nő férje a szlovák rendőröknek azt mondta, hogy nála már illuminált állapotban jelent meg a nő.

A nő pere augusztus 27-én kezdődik.