Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megzsarolták az izsáki gyilkosság koronatanúját

Vágólapra másolva!
A rendőrt felettesei arra utasították, hogy vonja vissza a vallomását, különben kirúgják. A férfi tanúja volt annak, ahogy két kollégája agyonverte Bara Józsefet áprilisban az izsáki rendőrőrsön.
Vágólapra másolva!

Fenyegetéssel próbálták vallomásának visszavonására kényszeríteni azt a rendőrt, aki április 8-án az izsáki őrsön szemtanúja volt annak, hogy két kollégája agyonveri a fűrészlopással megvádolt Bara Józsefet - írja a Blikk egy a tanúhoz közel álló, de neve elhallgatását kérő forrásra hivatkozva. Szerinte egy rendőr őrnagy és egy rendőr százados felsőbb parancsra hivatkozva jelent meg augusztus 10-én a táppénzre kényszerített törzszászlós ajtaja előtt, és "utasították", hogy vagy vonja vissza vagy változtassa meg a vallomását.

Felajánlották neki, hogy amint lejárt a táppénze és újra szolgálatba kérhetné magát, azt ne tegye, inkább szereljen le. Így kaphat annyi végkielégítést, hogy pár évig nem kell dolgoznia, és megoldódik az anyagi helyzete is. Ha nem teszi meg, akkor elbocsátják a rendőrségtől, és egy fillért sem fizetnek neki - állította az informátor a Blikknek. A tanú azonban nem fogadta el az ajánlatot.

A tanúvallomása kulcsfontosságú lehet az ügy szempontjából, mert ebben a lap szerint az áll, hogy a hátrabilincselt kezű Bara Józsefet már a rendőrség udvarán verni kezdte az emberöléssel gyanúsított két rendőr, B. Viktor és B. Csongor. A koronatanú később azt is látta, hogy két kollégája a földön fekvő Bara mellett térdelt, és gumibottal ütötték a férfit. A lap próbálta elérni a rendőrséget, de még nem válaszoltak a kérdéseikre.

A meggyilkolt férfiról itt, a gyanúsított rendőrökről pedig itt olvashat részletesebben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről