A kertekbe is beszökött az Ipoly

Vágólapra másolva!
A kiáradt Ipoly folyó hét portát öntött el hétfőn hajnalban a Nógrád megyei Ipolytarnócon - közölte a falu alpolgármestere. A folyó hajnalban 406 centiméteren tetőzött, most már megkezdődött az apadás. Közben az országban máshol is gondot okoz az áradás: Vas megyében három falut zárt el az árvíz.
Vágólapra másolva!

Vasárnap már homokzsákokkal védték az ipolytarnóci Rákóczi és a Dankó úti házak bejáratait, a víz a házakba nem ment be, de az udvarokat, kerteket elöntötte, miután hajnali 3 órakor 406 centiméteren tetőzött az Ipoly - mondta Bolyós Gáborné alpolgármester.

Forrás: MTI/Komka Péter
Kattintson a galériáért!

Az érintett hét családból öten nem akarták elhagyni otthonukat. A kialakított befogadóhelyen most két család, négy felnőtt és hat gyerek tartózkodik, a többi károsult aláírta, hogy saját felelősségére marad a házában - tette hozzá. Ipolytarnócon víz alatt áll az érintett két utca is. A hét családot egy hónappal ezelőtt már kiköltöztették, mert idén már másodszor önt ki itt a folyó.

Berecz György, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője közölte, hogy az Ipolyon már megkezdődött az apadás, Szlovákiában Kalondánál óránként három, a magyar oldalon egy-két centiméterrel csökken a víz szintje.

Forrás: MTI/Komka Péter
Kattintson a galériáért!

Három települést zárt el az árvíz Vasban

Közben az országban máshol is gondot okoz az áradás: Vas megyében három település közúton megközelíthetetlenné vált. Vízátfolyások miatt le kellett zárni a Csénye, Bögöt és Porpác községekhez vezető utakat - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.