Simicskával idegesíti a frakciózó fideszeseket az MSZP

Vágólapra másolva!
"Simicska Lajos köszönti részvényeseit és alattvalóit" - ez a felirat szerepel egy kisteherautó oldalán, amelyet a Sárváron tartandó Fidesz-frakcióülés helyszínén felejtettek. Az akciót a helyi MSZP szervezte.
Vágólapra másolva!

Egy teherautót hagytak ott szerdán a sárvári Park Inn Hotel bejárata előtt, amelynek oldalán a következő felirat olvasható: "Simicska Lajos üdvözli részvényeseit és alattvalóit!" Az MSZP közleménye szerint a párt Vas megyei szervezetének az akciójáról van szó. A feliratos teherautót ugyanis a szerdán kezdődő Fidesz-frakcióülés helyszínén hagyták.

Forrás: Nyugat.hu
A Nyugat.hu fotója

Az MSZP "gondolatébresztőnek" szánja az akciót, "hogy ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy a Vas megye és a nyugat-dunántúli régió legnagyobb beruházásának számító vát-porpáci repülőtér megépítését pusztán a Simicska-Nyerges páros gazdasági ellenérdekeltsége miatt ejtette a kormány".

Az MSZP közleménye oligarchákat és a Közgépet is emlegeti. A Közgép Zrt. nemcsak látványos fejlődése, hanem politikai kötődései miatt is magára vonta a figyelmet (a vállalat történetéről ebben a cikkben olvashat részletesen). A cég elnöke a szoros kormányzati kapcsolatairól ismert Nyerges Zsolt, és a vállalatban feltehetően tulajdonosi részesedéssel rendelkezik Simicska Lajos üzletember. Simicska a kilencvenes évek első felében a Fidesz gazdasági igazgatója volt, majd az első Orbán-kormányban kinevezték az APEH élére, és ugyan az utóbbi tíz évben eltűnt a nyilvánosság elől, a Fidesz több politikusa szerint továbbra is meghatározó gazdasági háttérembernek számít a párt környezetében (részletek ebben a cikkben). (Simicska Lajosról itt, Nyerges Zsoltról itt olvashat több cikket.)

A Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése szerdán kezdődik Sárváron, és három napig tart majd. A kormánypártok ezen az ülésen készítik elő a jövő héten kezdődő parlamenti ülésszakot. Szó lesz az előzetes választási regisztrációról, az iskolák államosításáról, az önkormányzatok finanszírozásáról és az IMF-tárgyalásról is. Minderről itt olvashat bővebben.