Vágólapra másolva!
Seres Zoltán vállalkozót 1999-ben lőtték le Tahitótfalun. A Nemzeti Nyomozó Iroda azzal gyanúsítja a volt Energol-vezért, hogy nemcsak az Aranykéz utcai merényletet és a Prisztás-gyilkosságot, de Seres meggyilkolását is ő rendelte meg.
Vágólapra másolva!

Újabb gyilkossággal kapcsolatban gyanúsította meg és hallgatta ki hétfőn Portik Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) - tudta meg a Hír Tv, amelynek hétfő esti Híradójában elhangzott: már nemcsak az Aranykéz utcai merénylettel és a Prisztás-gyilkossággal összefüggésben, hanem az 1999-ben Tahitótfalun több lövéssel meggyilkolt Seres Zoltán és még egy ember ügyével kapcsolatban is felbujtással gyanúsítják Portik Tamást.

Bánáti Kristóf, Portik Tamás ügyvédje a Hír Tv-nek elmondta: védence megtagadta a vallomástételt, mert szerintük a gyanúsításból nem derült ki, hogy Portik Tamás mikor tett olyan kijelentést, amely az említett gyilkosságra való felbujtást jelenthetne.

Seres Zoltánt 1999. április 12-én gyilkolták meg a Pest megyei Tahitótfaluban. A vállalkozó autójával haladt a településen, amikor egy motorral a két férfi mellé hajtott, majd egyikük több lövéssel megölte. A Seres mellett ülő olasz férfi a kórházba szállítás után halt bele sérüléseibe.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) felkérésére a Terrorelhárítási Központ (TEK) július 14-én öt embert fogott el 1990-es években elkövetett emberölések felderítésével összefüggésben. Az elfogott emberek egyike Portik Tamás, aki az 1990-es években az olajügyekben játszott állítólagos központi szerepe miatt elhíresült Energol Rt. egyik igazgatója volt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) július közepén nem jogerősen, harminc napra rendelte el P. Tamás és négy társa előzetes letartóztatását. A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a kényszerintézkedést az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés miatt indult büntetőügyben rendelte el a PKKB.