Lemond jobbikos tisztségeiről Szegedi Csanád

Vágólapra másolva!
Közleménye szerint mindennemű belpolitikai tevékenységétől visszavonul", és minden Jobbikban betöltött funkciójáról lemond Szegedi Csanád.  
Vágólapra másolva!

Pénteki hatállyal lemond minden, a Jobbikban betöltött funkciójáról Szegedi Csanád, és a jövőben kizárólag európai parlamenti képviselőként folytatja a munkáját. Az ellenzéki politikus erről közleményben tájékoztatta az MTI-t. Szegedi Csanád így lemond a szerencsi alapszervezet vezetéséről, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöki pozíciójáról, az ezzel járó országos választmányi küldöttségről, és "mindennemű belpolitikai tevékenységtől visszavonul".

Szerdán behívatták a Jobbik elnökségi ülésére Szegedi Csanádot, miután kiderült róla, hogy zsidó származású. Szegedi ezt maga közölte egy Facebook-bejegyzésben, amellyel reagált egy párttársa nyilatkozatára, aki hazugsággal vádolta meg. Nyilvánosságra került ugyanis egy felvétel, amely azt sugallja, hogy Szegedi hamarabb tudott származásáról, mint ahogy azt korábban állította.

A politikus azt írja, hogy "vállalom a félig zsidó származásomat, és büszke vagyok nagymamámra, aki családi tragédiája ellenére hozzájárult ahhoz, hogy magyar hazafit neveljenek belőlem a szüleim". A terjedelmes bejegyzésben több helyen is azt állítja, hogy valójában a Jobbik szétverésén dolgozó erők állnak az ő ügye hátterében. Szegedi szerdán még arról írt, hogy az ügye a Jobbik pár nap múlva esedékes elnökségi ülésén téma lesz, és ő bízik abban, hogy bölcs döntés születik majd.