Bírságra enyhítették Repülős Gizi büntetését

Vágólapra másolva!
Enyhítette Repülős Gizi büntetését a másodfokú bíróság. Az első fokon egy év börtönre ítélt, 86 éves nőt idős kora miatt csak pénzbüntetésre ítélték jogerősen.
Vágólapra másolva!

Egy 2008 tavaszán, Kisteleken elkövetett lopás miatt jogerősen százezer forint pénzbüntetésre ítélte kedden a Szegedi Törvényszék Kosztár Sándorné Bodnár Gizellát, aki Repülős Gizi néven vált ismertté. A bíróság kétrendbeli lopás vétségében mint többszörös visszaesőt mondta ki bűnösnek.

A törvényszék döntésével - a vádlott idős korára, beszámítási képességének korlátozott voltára és a jelentős időmúlásra tekintettel - enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság egy év letöltendő szabadságvesztést kiszabó ítéletét. A 86 esztendős nő Kisteleken három aranygyűrűt és egy arany karláncot tulajdonított el.

Az asszonyt az elmúlt évtizedekben legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Általában lakásokba besurranva arany ékszereket és készpénzt tulajdonított el. Eddig összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetést szabtak ki rá. A nő az 1950-es években vált ismert tolvajjá, és azért kapta a Repülős Gizi nevet, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal.