Kamu fogorvosok garázdálkodnak Békésen

Vágólapra másolva!
Betegek és fogorvosok jelezték a békési önkormányzatnak, hogy olyanok végeznek a városban fogorvosi és fogtechnikusi tevékenységet, akiknek ehhez nincs meg a végzettségük.
Vágólapra másolva!

A fogászati kuruzslás veszélyeire hívta fel Békés város lakosságának figyelmét az önkormányzat - közölte Izsó Gábor független polgármester. Betegek és fogorvosok jelezték az önkormányzat szociális, egészségügyi és ügyrendi bizottságának, hogy olyan emberek végeznek Békésen fogorvosi, illetve fogtechnikusi tevékenységet, akiknek ehhez nincs meg a végzettségük, és így erre nem is jogosultak - mondta Izsó. A kezeléseknél továbbá a sterilitás sem biztosított.

A képviselő-testület tárgyalt az engedély nélküli fogászati ellátásról, és úgy döntött, hogy a lakosság egészségének megőrzéséért, a fertőzések és szövődmények megelőzéséért felhívásban tájékoztatja a békésieket a fogászati kuruzslás veszélyeiről - tette hozzá a városvezető. A nagykanizsai rendőrség október utolsó napjaiban közölte, hogy kuruzslás miatt büntetőeljárás indult két ember ellen, aki szakorvosi végzettség nélkül kezelt fogászati betegeket másfél éven át a zalai városban.