Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Október 23-án újra a kormányért vonulnak

Vágólapra másolva!
A tavalyi "Nem leszünk gyarmat" üzenet után a mostani menet fő gondolata az, hogy nem lesznek adósa senkinek, akkor sem, ha a pénzhatalom nagyurai azt szeretnék.
Vágólapra másolva!

Október 23-án újra lesz békemenet - közölte a Békemenet Egyesület szerdán. "A békemenet felbonthatatlan közösségére további feladatok várnak: találkozzunk újból, mutassuk meg, hogy a hit segít, az erkölcs kötelez, nem maradunk adósa senkinek, még akkor sem, ha a pénzhatalom nagyurai így szeretnék" - áll a közleményükben.

Az egyesület januárban tartott hasonló rendezvényt. Akkor a Hősök teréről induló tömeg élén a demonstráció szervezői, mások mellett Bencsik András, a Magyar Demokrata című lap főszerkesztője és Széles Gábor nagyvállalkozó haladt egy kifeszített molinót tartva, amelyre magyarul és angolul az volt írva: "Nem leszünk gyarmat".

"Most az adósság béklyójából szeretnénk kitörni, és ha más értelemben is, újra áldozatokra és összefogásra van szükség" - közölte az egyesület szerdán.

A januári Békemenet Magyarországért rendezvény után a Belügyminisztérium (BM) azt közölte, négyszázezren demonstráltak a kormány mellett Budapesten. "Emberemlékezet óta Magyarországon ekkora tömeg még nem demonstrált a kormány és politikája mellett" - írta akkori közleményében a BM.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről