Vágólapra másolva!
Felső határt vezethetnek be az egy főnek havonta kifizethető szociális támogatásoknál - írja a Magyar Nemzet. Az ötlet a múlt heti kormányülésen vetődött fel, de az nem világos, hogy a javaslat konkrétan szerepel-e a kormány IMF-nek küldött válaszlevelében.
Vágólapra másolva!

A kormány hajlandó lenne megfontolni, hogy felső határt vezessenek be az egy főnek havonta kifizethető szociális támogatások esetében - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint ilyen javaslat is felvetődött azon a múlt heti kormányülésen, amelyen a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) írt válaszlevélről kaptak tájékoztatást a kabinet tagjai.

Giró-Szász András kormányszóvivő hétfőn a szociális támogatások célzottabbá tételéről azt mondta, a kormány először szeretne áttekintést kapni a területről, létrehozni azt a rendszert, amelyben világosan, "egy gombnyomásra" látja azt, hogy az adott személy akár az államtól, az önkormányzattól vagy más szervektől milyen támogatást kap - idézi fel a Magyar Nemzet.

A lap szerint a kormány vizsgálja, milyen vállalásokat tudna a szociális támogatások terén elfogadni az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalásokon, és felvetődött egy olyan javaslat, amely szerint meghatározott összegben maximálnák az egy főnek havonta kifizethető támogatásokat.

A kormányülés egyik meg nem nevezett résztvevője a Magyar Nemzetnek megerősítette, hogy "volt erről szó", de azt a lap egyik forrása sem tudta megmondani, hogy a javaslat konkrétan szerepel-e a kormány múlt héten elküldött válaszlevelében.