Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája megalapozottnak találta az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség indítványát, amely szerint a volt rendőrök szabadlábra helyezése esetén fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a sikeres eljárás akadályozásának veszélye.
Vágólapra másolva!

Az ügyben elsőként meggyanúsított rendőrökhöz és V. Lászlóhoz hasonlóan további három hónapra rács mögött maradhat a vesztegetési botrány harmadik napján letartóztatott G. Imre és K. Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két egykori magas beosztású főtisztje, előzetes letartóztatásuk meghosszabbítását pénteken hagyhatja jóvá a bíróság - írja a Magyar Nemzet.

A lap értesülése szerint G. Imre és K. Attila esetében a Pesti Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája megalapozottnak találta az ügyet vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség indítványát, amely szerint a volt rendőrök szabadlábra helyezése esetén fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a sikeres eljárás akadályozásának veszélye. A döntés nem jogerős, a gyanúsítottak és védőik megfellebbezték.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által feltárt ügy adatai szerint a főrendőrök több százezres, illetve milliós havi "fizetést" kaptak éveken át azért, hogy V. László szórakozóhelyeit megvédjék, és eközben a konkurencia működését razziákkal ellehetetlenítsék. De ennél súlyosabb a gyanú, miszerint a megvett rendőrökön keresztül V. László egyéb, más személyeket érintő bűnügyi információkhoz is hozzájutott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről