Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ausztriai munkát ígért a csaló férfi

Vágólapra másolva!
Fejenként közel 12 ezer forinttal vert át külföldi munkában reménykedőket egy budapesti férfi. A férfi még állásinterjúkat is tartott, majd miután megkapta a közvetítői díjat, többet nem jelentkezett.
Vágólapra másolva!

Ausztriai munkára jelentkezőket vert át egy magyar férfi - közölte a Komárom-Esztergom megye híreivel foglalkozó Kemma.hu hírportál szerdán. A lap a rendőrségi nyomozás eddigi adataira hivatkozva azt írja, hogy a budapesti férfi 200 munkavállalót vert át, mindegyiktől közel 12 ezer forintot szedett be.

A férfi egy hirdetési újságban hirdette meg a munkalehetőséget, a jelentkezőknek az egyik szintén átvert alkalmazottjával kellett időpontot egyeztetniük, majd Budapestre utazniuk állásinterjúra. Az interjú után a kiválasztottakat e-mailben értesítették, hogy a jelentkezésüket sikeresen elfogadták, majd megkérték a munkavállalókat, hogy postázzák el személyi okmányaik fénymásolatát, erkölcsi bizonyítványukat, valamint elkért tőlük 11 600 forintot az erkölcsi bizonyítvány fordítási díjaként. A sértettek a pénzt átutalták, de a munkaközvetítő többet nem jelentkezett.

A nyomozás során kiderült, hogy a csaló férfi, miután asszisztense gyanakodni kezdett, egy új cég nevében, új asszisztenssel újabb interjúkat tartott. A második esetben a munkavállalóktól postai költségre 45 eurót kértek volna, majd további 45 eurót kellett volna fizetni az erkölcsi bizonyítvány fordíttatási díjára, valamint egy egyszeri, 1 évig érvényes regisztrációs díjra. A férfit saját otthonában fogták el június végén.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről