Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Gusztustalan húsraktárra csaptak le az ellenőrök

Vágólapra másolva!
Piszkos, egérürülékkel szennyezett épületet használtak hústermékek tárolására Pest megyében az élelmiszerbiztonsági hatóság szerint. Az épületre egy ellenőrzés során találtak rá a hatóság emberei, akik kétmillió forintos bírság kiszabását kezdeményezték.
Vágólapra másolva!

"Több mint 1,5 tonna kétes eredetű élelmiszert foglaltak le a Pest megyei élelmiszerbiztonsági hatóság ellenőrei 2012. április 10-én egy kertes ház udvarán álló épületben" - közölte pénteken a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A közlemény szerint az épületet ugyan hivatalosan húsboltként tartották nyilván, de a helyiséget csak élelmiszer tárolására használták, nem volt benne sem eladópult, sem pénztárgép.

"Az épületben rendkívüli higiéniai állapotok uralkodtak: a helyiségek koszosak, egérürülékkel nagymértékben szennyezettek és takarítatlanok voltak" - áll a közleményben, amely szerint az ellenőrök kolbászt, szalámit és más hústermékeket találtak, amelyek mind jelöletlenek voltak, az alapanyagok fogyaszthatóságát és származását pedig nem sikerült igazolni.

A hatóság közölte, hogy az üzlet további működését megtiltották, a "több mint 2 millió forint élelmiszerellenőrzési bírság kiszabása folyamatban van".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről