Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Megszűnhetnek a solymári és budakeszi BKV-járatok

Vágólapra másolva!
A Budapesti Közlekedési Központ szerint Solymár és Budakeszi nem hajlandó beszállni az üzemeltetési költségekbe, ezért májustól leállítanák a két településre közlekedő buszjáratokat - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Közlekedési Központ azt tervezi, hogy májustól megszünteti a solymári és a budakeszi buszjáratokat, mert a két település nem hajlandó beszállni az üzemeltetési költségekbe - írja a Blikk. A lap emlékeztet arra, hogy a BKV jelenleg 22 településen működtet buszjáratokat.

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a lapnak hangsúlyozta, hogy a buszok többsége nemcsak kimegy a környező településekre, hanem be is járja az ottani utcákat, így a helyi lakosok BKV-val járnak a helyi iskolákba, piacokra, dolgozni. Ez nem a BKV dolga, hanem a helyi önkormányzaté - figyelmeztetett Vitézy Dávid, hozzátéve, hogy egy európai uniós jogszabály szerint nem lehet arra kötelezni a közlekedési társaságokat, hogy olyan szolgáltatást nyújtsanak, amiért nem fizet senki. A BKK erre hivatkozva szüntetné meg a nem fizető települések buszjáratait - írja a Blikk.

Szente Kálmán, Solymár polgármestere a lapnak azt mondta, ők fizetnének, de addig nem, amíg a BKV nem mutat be számításokat arról, hogy most épp miért 26 millió forintot szeretne kapni egy évre a buszért. A polgármester nehezményezi azt is, hogy a BKV vezetésétől nem kaptak kimutatást arról, mennyi bérletet adnak el a településen, és ebből mennyi a bevétel és a veszteség.

Ohr Lajos, Budakeszi közlekedési tanácsnoka is arról beszélt a lapnak, hogy a budakesziek aránytalanul magas összeggel járulnak hozzá a 22-es busz üzemeltetéséhez. Emlékeztetett arra, hogy aki például Budapest határától egy megállónyira lakik, annak is meg kell vásárolnia öt-hatezer forintért a kiegészítő bérletet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről