Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Április végéig kapnak haladékot a BKV-járatokért nem fizető települések

BKV, diákbérlet
Vágólapra másolva!
A rendszeres személyszállítás ellenére semmilyen pénzügyi hozzájárulást nem kap Budakeszitől és Solymártól a BKV, ezért ha április 30-ig nem sikerül megállapodni a költségek megosztásáról, nem indítanak többé buszjáratot a két településre.
Vágólapra másolva!

Tárgyal és a jövőben is megegyezésre törekszik a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Budakeszi és Solymár vezetőivel annak érdekében, hogy a településekre közlekedő BKV-járatok ( 22, 22E, 64, 164, 222 és 922) ne szűnjenek meg - írta az [origo]-nak küldött válaszában a BKK.

A Blikk keddi számában arról írt, hogy a BKK azt tervezi, májustól megszünteti a solymári és a budakeszi buszjáratokat, mert a két település nem hajlandó beszállni az üzemeltetési költségekbe. Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a lapnak hangsúlyozta, hogy a buszok többsége nemcsak kimegy a környező településekre, hanem be is járja az ottani utcákat, így a helyi lakosok BKV-val járnak a helyi iskolákba, piacokra, dolgozni. Ez nem a BKV dolga, hanem a helyi önkormányzaté - mondta Vitézy, hozzátéve, hogy egy európai uniós jogszabály szerint nem lehet arra kötelezni a közlekedési társaságokat, hogy olyan szolgáltatást nyújtsanak, amelyért nem fizet senki. A BKK erre hivatkozva szüntetné meg a nem fizető települések buszjáratait.

A Budapesti Közlekedési Központ az [origo]-nak azt mondta: a jelentős személyszállítási teljesítmény ellenére a BKV jelenleg semmilyen hozzájárulást nem kap a települési önkormányzatoktól. Budakeszivel van érvényes szerződésük, melyet a település nem tart be, és nem tesz eleget fizetési kötelezettségének, Solymár pedig nem volt hajlandó megkötni a szerződést.

A BKK hangsúlyozza, hogy mindkét településsel megegyezést szeretne, és ezért a jövő héten már lesz is egyeztetés a témában. Ha azonban nem sikerül megállapodni, április 30. után megszüntetik az érintett településekre induló járatokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről