3500 karton örmény cigarettát foglaltak le a vámosok

Vágólapra másolva!
Egy dupla falú kamionba rejtve bukkantak mintegy 3500 karton, örmény adójeggyel ellátott cigarettára a magyar vámosok. A sofőr, aki egy közúti ellenőrzésen bukott le, azt mondta, üres a raktere.
Vágólapra másolva!

Mintegy három és fél ezer karton, örmény adójeggyel ellátott cigarettát találtak a vámosok egy közúti ellenőrzésen egy kamionban a 43-as főúton. A szállítmányt lefoglalták - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense közölte: a pénzügyőrök szombat délután egy német állampolgár által vezetett tehergépkocsit ellenőriztek. A sofőr azt mondta, hogy üres járművével Romániából Németországba tart. A pénzügyőröknek az ellenőrzéskor feltűnt, hogy a raktér oldalfalát és mennyezetét homokszerű porral kenték be. A vámosok a műanyag és gipszkarton borítást eltávolították, és az üresnek bejelentett autóból 3483 karton, örmény adójeggyel ellátott cigarettát pakoltak ki.

A sofőr azt mondta, hogy a cigaretta nem az ő tulajdona, elrejtéséről és a raktér átalakításáról nem volt tudomása.

A pénzügyőrök lefoglalták a 21 millió forint értékű cigarettaszállítmányt, és ismeretlen tettes ellen eljárás indítottak.