Lázár János szerint akinek "nincs semmije, az annyit is ér"

Vágólapra másolva!
A szegényekről is beszélt Lázár János, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere a város közgyűlésében. A Kuruc.info weboldalon közzétett felvétel szerint a fideszes politikus úgy fogalmazott, hogy "aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér".
Vágólapra másolva!

A hangfelvételről a Hírszerző portál számolt be arra hivatkozva, hogy azt a Kuruc.info tette közzé, és állítólag a hódmezővásárhelyi közgyűlésen készült. (Az önmeghatározása szerint "több, mint hírportál; egyfajta ellenállási mozgalom" Kuruc.infót magukat meg nem nevező, az oldal tartalmáért felelősséget nem vállaló szerkesztők készítik.) A felvételen Lázár János, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője, Hódmezővásárhely polgármestere azt mondja, hogy "Én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét se kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem."

Lázár János a hangfelvétel szerint ezután arról is beszélt, hogy aki ügyesen manőverezett az elmúlt évek árfolyamingadozásai közepette, az jól is járhatott - egyben reményét fejezte ki, hogy a családfő ügyessége következtében a kisfia húsz év múlva "jó partinak" fog számítani a hódmezővásárhelyi lányos anyák körében.


Az LMP szerint Lázár János kijelentései a szegényekről cinikusak és felháborítóak. A Fidesz frakcióvezetője a szegényeket pellengérre állító városi szégyenlistája után újra bebizonyította, hogy szerinte egyedül a tehetős állampolgárok értékesek, szegénynek lenni pedig bűn - írja az LMP a hangfelvétellel kapcsolatban.

Az MSZP szerint Lázár Jánosnak meg kellene fontolnia, hogy örökre visszavonuljon a politikától. A szocialista párt felszólítja Lázár Jánost, hogy kérjen bocsánatot az emberektől, akiknek a becsületébe gázolt.

A Jobbik is bocsánatkérésre szólítja fel Lázár Jánost "őszödi beszéde" után. Álláspontjuk szerint a fideszes politikusnak azon is el kell gondolkodnia, hogy van-e keresnivalója az Országgyűlésben, a közéletben.