Detoxikálót ajánl Jan Slotának a magyar kormányfő helyettese

Vágólapra másolva!
Nyilatkozatpárbaj bontakozott ki Semjén Zsolt kormányfőhelyettes és Ján Slota nacionalista szlovák politikus között. Utóbbi szerint a két ország viszonyát Budapestről élezik, a kereszténydemokrata politikus viszont úgy véli, Szlovákia mindenképpen vissza fogja vonni állampolgársági törvényét.
Vágólapra másolva!

"Ján Slotának, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének a magyar állampolgársági törvénnyel kapcsolatban tett mai nyilatkozata valószínűleg annak tudható be, hogy a szlovákiai orvossztrájk miatt zárva volt a detoxikáló" - ezzel a megállapítással reagált Semjén Zsolt a szlovák politikus nyilatkozatára. Jan Slota ugyanis korábban arról beszélt, hogy szerinte nem Szlovákia, hanem Magyarország az, amely kiélezi a kétoldalú kapcsolatokat.

A nacionalista szlovák politikus Semjén Zsoltnak, a magyar kormányfő kereszténydemokrata helyettesének előző napi televíziós nyilatkozatára reagált, amely szerint Szlovákiának előbb vagy utóbb vissza kell vonnia a magyar állampolgársági törvény kapcsán hozott ellentörvényét. Slota kijelentette: Semjén Zsoltnak szégyellnie kellene magát, és ráadásul összekeveri a realitásokat a saját benyomásaival.

"Nyilatkozata csak azt bizonyítja, hogy nem Szlovákia torpedózza meg a szlovák-magyar kapcsolatokat, hanem a magyar kormány és parlament, amelyek kinevetik a nemzetközi törvényeket, kapcsolatokat és az Európai Unión belüli normális kultúrát" - állítja Slota.

Semjén Zsolt az m1 Ma reggel című műsorában szerdán azt mondta, Szlovákiának előbb vagy utóbb vissza kell vonnia a magyar állampolgársági törvény kapcsán hozott ellentörvényét.