Magyar Nemzet: Újabb rendőrt gyanúsítanak a Tesco érdekvédőinek megfigyelési ügyében

Vágólapra másolva!
Egy törzszászlós adatokat kért le a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének vezetőiről a rendőrségi adatbázisból - írja a Magyar Nemzet az ügyészség tájékoztatására hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Egy már felmentett rendőr után újabb rendőr gyanúsítottja van a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) vezetőinek megfigyelési ügyében - mondta a Magyar Nemzetnek Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A lap a csütörtöki számában azt írta, hogy T. Zsolt, már felmentett rendőr törzszászlós után S. Krisztián törzszászlóst is hivatali visszaéléssel gyanúsítja az ügyészség, mert saját azonosítóját használva adatokat kért le a KDFSZ vezetőiről a rendőri adatbázisból. S. Krisztiánt még október első felében hallgatták ki, aki panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Azt nem tudni, hogy ki adta a megbízást, azt viszont igen, hogy az adatok eljutottak a Tesco belső biztonsági szolgálatához - olvasható a lapban. Skoda Gabriella közölte, hogy a nyomozást december 28-ig meghosszabbította az ügyészség.

A Magyar Nemzet először februárban írt arról, hogy megfigyeltették a Tescónál működő Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) vezetőiről és tagságáról, és környezettanulmányt készíttettek róluk. A Tesco tagadta a megfigyelést, a vádat teljesen megalapozatlannak nevezte.