Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Esztergom törleszt, lesz fény és közétkeztetés

Vágólapra másolva!
Rendőrök sorfala között hagyták el az esztergomi fideszes képviselők a közgyűlés termét, mert tüntetők követelték a lemondásukat. A tanácskozáson meghozták a közétkeztetés helyreállításához is szükséges döntéseket.
Vágólapra másolva!

Az esztergomi képviselő-testület pénteken megszavazta a közétkeztetés és a közvilágítás újraindítására szolgáló összeget, és utasította Tétényi Éva független polgármestert, hogy 14 óráig utalja át a pénzt. A polgármester a döntés után berekesztette az ülést, majd távozva MTI-nek elmondta, hogy az utalást végrehajtja.

A tanácskozáson a fideszes többség elvetette a polgármesternek a képviselő-testület feloszlatására tett indítványát.

A Fidesz képviselői az ülés vége után negyven perccel, rendőrök sorfala között tudták elhagyni a termet, mert a folyosón a feldühödött esztergomiak követelték a lemondásukat, közben ököllel ütötték a terem ajtóit. Az embereket rendőrök próbálták meg lecsillapítani.

A tüntetők már az ülés előtt összegyűltek az épületnél, akkor is a képviselők lemondását követelve. A városban az elmaradt kifizetések miatt a héten leállt a közétkeztetés, és korlátozták a közvilágítást. Az erről szól írásainkat itt olvashatja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez