Toroczkai felel a tévéostromos károkért a bíróság szerint

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla jogerős döntése szerint Toroczkai László felel a 2006-os MTV-ostrom idején a rendőrségi eszközökben okozott károkért.
Vágólapra másolva!

Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke ellen azért indított 10 milló forintos kártérítési pert a BRFK, mert szerintük Toroczkai a Szabadság téri események szervezője volt, így ő felelt az ott történtekért.

Toroczkai László 2006. szeptember 18-án arra szólította fel a demonstrálókat a Kossuth téren, hogy vonuljanak át a köztévé Szabadság téri épületéhez, és olvastassák be a petíciójukat a televízióban. Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság korábban már kétszer elutasította a BRFK keresetét, most azonban az ítélőtábla másodfokon kimondta, hogy Toroczkai László a spontán gyülekezés szervezőjének tekinthető, így a károkozókkal együtt felel a bekövetkezett károkért.

A polgári per első fokon bizonyítással folytatódik majd a kártérítés összegére vonatkozóan.

Toroczkai László feldúltan távozott a tárgyalóteremből az indoklás felolvasása közben, szerinte a bíróság egyeztetett valakivel, mert elnapolás után hirdettek határozatot.