Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar Nemzet: Navracsics munkáját értékeli először Orbán

Navracsics Tibor és Orbán Viktor, Navracsics a reformok végrehajtója
Vágólapra másolva!
Pénteken Felcsúton találkozik Orbán Viktor Navracsics Tiborral, hogy az számot adjon az igazságügyi tárca munkájáról - értesült a Magyar Nemzet. Orbán Viktor kormányfő szeptemberig minden miniszterrel külön-külön elbeszélget négyszemközt, várhatóan ezeken dönti el, hogy hozzányúl-e a kormányzati struktúrához.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Felcsúton találkozik Navracsics Tiborral, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vezetőjével - tudta meg a Magyar Nemzet. A napilap csütörtöki száma ismerteti, hogy ez a találkozó lesz az első azon négyszemközti beszélgetések sorában, ahol a kormányzati teljesítményt és a minisztériumi munkát értékeli a kormányfő az érintett tárcák irányítóival.

Korábban az [origo]-nak több kormányzati forrás is azt állította, hogy Orbán Viktor kormányfő szeptemberig minden miniszterrel külön-külön elbeszélget négyszemközt, a találkozókon a kormányzat, illetve az adott tárca egyéves teljesítményét értékelik.

Orbán tavaly augusztusban is végiglátogatta az egyes tárcákat, ahol az államtitkárokkal is elbeszélgetett. Ezek a mostani beszélgetések annyiban lesznek mások, hogy most nem Orbán látogat el a tárcákhoz, hanem a miniszterek keresik fel a kormányfőt.

Navracsics Tibor a Magyar Nemzetnek adott július 2-ai interjújában arról beszélt, hogy Orbán Viktor ezeken a beszélgetéseken értékeli majd azt, hogy a jelenlegi személyi kör, illetve intézményi környezet alkalmas-e további feladatok elvégzésére.

A Magyar Nemzet forrás megjelölése nélkül arról is ír, hogy a nyári beszélgetések eredményétől függetlenül minden tárcavezető kitölti az eredetileg 2011 végéig vállalt mandátumát. Szijjártó Péter egy hétfői rádióinterjúban arról beszélt, hogy a jelenlegi kormányzati struktúra bevált. A lap kormányzati forrásai szerint ugyanakkor "egy-egy államtitkár esetleges cseréje még nem jelent kormányátalakítást".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről