Cozma-ügy: enyhe büntetést, illetve felmentést kért két vádlott védője

Vágólapra másolva!
A Cozma-ügy szerdai tárgyalásán a Veszprém Megyei Bíróságon B. Csaba ötödrendű vádlott ügyvédje enyhe büntetés kiszabását, míg a hatodrendű vádlott, G. Péterné ügyvédje védence felmentését kérte.
Vágólapra másolva!

A Marian Cozma veszprémi kézilabdázó meggyilkolásának ügyében zajló szerdai tárgyaláson az ötödrendű vádlott, B. Csaba ügyvédje arra kérte a Veszprém Megyei Bíróságot, hogy védencét ne életveszélyt okozó testi sértés, hanem csak súlyos testi sértés kísérlete miatt marasztalják el. A védő szerint ugyanis B. Csaba nem vett részt az utcai támadásban, így semmi köze nincs a kézilabdázó megöléséhez. Az ötödrendű vádlott nem tartózkodott az első- és másodrendű vádlottak közelében akkor sem, amikor kitört a verekedés a Patrióta diszkóban - mondta az ügyvéd.

A per hatodrendű vádlottja, G. Péterné ügyvédje védence felmentését kérte az emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás vádja alól. Arra hivatkozot, hogy a nő - aki az elsőrendű vádlott élettársa volt - nem tudott arról, hogy az mit követett el Veszprémben. Az ügyvéd szerint igaz, hogy a bűntény után autót szerzett, és ő vitte ki R. Sándort meg N. Győzőt Ausztriába, ám a híradásokat hallgatva sem kötötte össze a Patrióta diszkóban történteket két utasával, mert úgy tudta, hogy ők Székesfehérváron töltötték az előző éjszakát.

A tárgyalás csütörtökön N. Győző másodrendű vádlott védőjének perbeszédével folytatódik. A múlt héten életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az ügyész a Cozma-ügy első- és másodrendű vádlottjára, R. Sándorra és N. Győzőre.