Szabadlábon a mohácsi polgármesterre támadó képviselő

Vágólapra másolva!
A bíró szerint hiányoznak a letartóztatás különleges feltételei, ezért szabadlábra helyezték Polgár Károly független képviselőt, aki múlt pénteken egy testületi ülésen rátámadt Mohács fideszes polgármesterére.
Vágólapra másolva!

Szabadlábra helyezte a Pécsi Városi Bíróság hétfőn Polgár Károly mohácsi független képviselőt, aki múlt pénteken rátámadt a város fideszes polgármesterére, Szekó Józsefre.

A bíróság elnöke az MTI-nek elmondta: A bíróság azért utasította el az előzetes letartóztatásra vonatkozó ügyészségi indítványt, mert bár a megalapozott gyanú fennáll, a letartóztatás különleges feltételei hiányoznak. Utalt arra, hogy az 56 éves Polgár Károly bűntetlen előéletű, az eset tanúit pedig már kihallgatták a nyomozók. A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával pénteken vette őrizetbe a volt jobbikos Polgár Károlyt, aki a mohácsi képviselő-testület aznapi ülésén bántalmazta Szekó Józsefet.

A rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával pénteken vette őrizetbe a volt jobbikos Polgár Károlyt, aki a mohácsi képviselő-testület ülésén bántalmazta Szekó Józsefet.

Polgár Károly hétfőn, szabadlábra helyezését követően újságírók előtt azt állította: Szekó József fojtogatni kezdte, majd megütötte őt. Mivel szívbeteg, az életét védte, és ennek során mindketten a földre kerültek. A képviselő tagadta, hogy rugdosta volna a polgármestert.

"Azt szeretném, hogy béke legyen és szűnjön meg a gyűlölködés a politikában. Én Szekó úrnak kezet nyújtok, ne egymást bántsuk, hanem építsük a városunkat, országunkat. Nem provokálom és nem is fogom provokálni őt" - hangsúlyozta a képviselő.

Fekecs Gyula, Polgár Károly ügyvédje azt mondta: az ügyben a nyomozó főügyészség folytat eljárást, de álláspontja szerint Szekó Józsefet nem országgyűlési képviselőként, hanem a mohácsi testület tagjaként érte a bántalmazás, így az ügy a rendőrségre tartozna. Közölte, védence elismerte a polgármesterrel való dulakodás tényét, de azt állítja: az a polgármester magatartása miatt alakult ki, és ő jogos védelmi helyzetben cselekedett.