Blikk: Több tízmilliós kártérítést követel Marian Cozma családja

Vágólapra másolva!
70 millió forintos kártérítést követel a két éve Veszprémben megölt Marian Cozma családja - tudta meg a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Blikk információi szerint Marian Cozma szülei fejenként 25 millió, míg testvére 20 millió forint kártérítést követel Marian Cozma gyilkosaitól. "Megerősítem, a családnak valóban van kártérítési igénye" - mondta a család jogi képviselője, Helmeczy László a lapnak, konkrét összeget azonban nem említett.

Az ügyvéd szerint még nem adták be a papírokat a bíróságra, de már a nyomozás alatt kérte a hatóságokat, hogy vegyék bűnügyi zár alá az akkor még csak gyanúsított férfiak vagyonát.

A lap szerint viszonylag kevés vagyont találtak a nevükre írva. De ha megítéli a bíróság a kártérítési összeget, és a vádlottak is börtönbe kerülnek, rabkeresményükből - nagyjából havi 20-30 ezer forint - is kell majd törleszteniük Cozmáéknak.

2009. február 8-án hajnalban a veszprémi Patrióta lokálban egy 25 fős társaság támadta meg az ott ünneplő kézilabdázókat. A román idegenlégiós Marian Cozmát a szórakozóhely előtt két késszúrással gyilkolták meg. A bűntetőper még folyamatban van, várhatóan az év végére születhet elsőfokú bírósági ítélet az ügyben.