Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiadják Szlovákiának a dunaszerdahelyi maffialeszámolás egyik érintettjét

Vágólapra másolva!
Kiadják Szlovákiának az 1999-ben tíz halálos áldozatot követelt dunaszerdahelyi maffialeszámolásban is érintett H. Sándort. A hatóságok tagadják, hogy a férfi kiadatásának köze lenne Jozef Rohác ügyéhez.
Vágólapra másolva!

Egy 2010-es kábítószerügy és az 1999-ben tíz halálos áldozatot követelt dunaszerdahelyi maffialeszámolással összefüggésben a Fővárosi Bíróság engedélyezte a budapesti éjszakában Turek néven ismert H. Sándor kiadását Szlovákiának - írja a szombati Népszabadság.

A napilap szerint a még szerdán született döntést H. Sándor és védője is megfellebbezte. A Népszabadság azt írta: a döntés minden jel szerint része annak a két ország rendőrsége és titkosszolgálata között létrejött titkos megállapodásnak, amelynek keretében Szlovákiában már csak a Legfelsőbb Bíróság döntésén múlik, hogy kiadják-e a nálunk számos súlyos bűncselekménnyel összefüggésbe hozott Jozef Rohácot. A lap ugyanakkor megjegyezte: a viszonossági alapon történő kiadatás tényét mindkét ország hatósága tagadja.

Kilenc éve lezárták, majd újraindították, sokáig a "döglött ügyek osztálya" kezelte, most azonban újabb szál bukkant fel a Fenyő-gyilkosság nyomozásában. Egyes információk szerint az 1998-ban elkövetett gyilkosság helyszínének közelében talált hajszál DNS-e megegyezik a szlovák Jozef Rohác DNS-ével. Erről itt olvashat bővebben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről